Este o vila de vacanta. A doua, pe care Bert, propietarul , s-a hotarat sa o construiasca. Amplasamentul actual se afla intro zona rezidentiala, Cebu White Resort in apropierea unui mic golf superb. Pozitionarea actuala -un lot pe colt- comparativ cu cea anterioara ofera posibilitatea a doa fatade. Stilul citadin modernist, ca tema  – dorinta lui Bert, la origine olandez deci European, se plieaza pe regulamentele urbanistice ale zonei, relativ rare pentru noi , amplasamemte prin alipiri la calcan.

Ansamblu a fost conceput cu o mica curte interioara, cu parcaje. De remarcat este faptul ca acest lucru dovedeste faptul ca proiectarea la distanta chiar este posibila, in cast caz chiar pe partea opusa a globului :)! Oameni deschis si comunicativi cu regulamente mult mai simple si mai clare. Birocratie aproape inexistenta. Am avut un echivalent al CU, in mai putin de trei zile… daa chiar se poate! Constructiv aparent dificil, cotarea metrica nu e chiar o solutie. Ambele proiecte au fost convertite in inch. Constructorii zonei sunt obisnuiti doar cu “block of 22′”, o ciudatenie ce poate fi echivalentul boltarilor la noi. Fundarea la adancimi mici, din doua ratiuni, zona de tuf vulcanic, aproape stanca, si da, climatul fara cicluri inghet dezghet. Foarte interesant. Riscul seismic in schimb este asemanator. O alta caracteristica ar fi dificultatea transportului betoanelor. Evident zona insulara, nu este chiar usor sa plimbi “Betoniere”. Amplasamentul actual a avut avantajul de a beneficia de prozimitatea unei statii de betoane, deci aici a putut fi folosit betonul gata preparat.

Volumetric au fost doua variante. Prima ceva mai indrazneta a fost abandonata datorita dificultatilor de a procura materialele, dar si calificarile celor ce puteau pune in opera.