Pentru Sporturile cu motor in Romania nu sunt suficiente amenajari ori parcuri destinate practicarii, pregatirii ori organizare a evenimentelor de acest gen. Cunoscutul circuit Scoala Titi Aur reprezinta un inceput dar sectorul pe care il acopera este destinat mai degraba pregatirii ori imbunatatirii calitatii de conducator auto. In Targu Mures s-a construit un circuit de viteza, ce intentioneaza  acreditarea FIA, astfel deschizand un nou segment de competitii sportive ce poate intra in calendarul European. Pe fondul cerintelor din acesta zona, cursele de Drag – dragstere  sunt din ce in ce mai cautate. Sigur este un sport “de import”- origine Nord Americana – ce strange din ce in ce mai multi adepti in Europa.

   Astfel s-a solicitat un studiu fezabilitate in ceea ce priveste constructia unei astfel de piste. Studiu a dovedit ca pista de drag in sine, aduce noutatea si possibilitatea unor evenimente curse inedite, poate deventi un nou”Santa Pod”, dar fezabil datorita suprafetei de teren necesara – 35-40 Ha – este crearea unui complex motor race complet in jurul acetui tip de competii, care sa ofere posibilitatea desfasurarii a cat mai multe tipuri de intreceri/curse – circuit viteza, drift, master truck etc.- precum si program de antrenament, acreditare si instruire pentru impatimitii acestor sporturi.

    Pista centrala cu o latime de 20 m, este de tip Drag 402 – 1/4 mile, cu minim 3/4 mile spatiu de decelerare. Dotarile obligatorii necesare la standard FIA NCRA aduc calificarea pentru acreditare FIA, cu posibiltatea afilierii la calendarul European si International.

   Circuitul de viteza complementar, de 2950 m dispune de standuri. Pentru drift dispune de un circuit deosebit de complex. Noutatea acestui tip de Moror Track este , posibilitatea ca si amatorii, cu automobile proprii il pot folosii. Astfel popularizarea acestor sporturi, si implicit a complexului are de castigat.