Lipsa constructiilor inalta in Bucuresti, se motiveaza des de instabilitatea seismica a terenului. Vrem sau nu necesitate unor astfel de constructii este absolut inevitabila. Tehnologia a mai evoluat. Nu se justifica indeajuns ca acest tip de constructii sunt un risc. Costisitoar da. Sunt constructii destul de scumpe, dar absolut fezabile acoperind lipsa spatiilor de birouri pentru companii, in zone de ineres.

  Aici am incercat sa studierea sub aspectul posibilitatilor de integrare a acestora in peisajul capitalei, in zone de interes, ce pot astfel fi dezvoltate. Am studiat modele actuale de tower bulding ce pot fi adaptate la noi. Dap poate ca indraznet am simulat  si un  “twisted tower build” ce doar actual doar in Dubai se estimeaza ca va fi construit. Sigur sesmicitatea inexistenta, le permite. Sincer la noi nu cred ca poate fi construit, dar am lansat totusi provocarea:)!

Modelul principal studiat a ajuns, – pe 5 layers, peste 144 mii mp utili spatii birou – la o altimetrie de 274 m…daa 🙂 . Astfel m-am gandit…ca putem si noi concura la cele mai inalte cladiri din Europa nu!?. Modelul cel mai inalt depaseste 320 m..si poate devenii cea mai inalta din Europa …woow!

   Ideea a plecat in schimb de la site-ul controversat din zona fostei case radio. Paragina…imagine dezolanta si mai mult lipsa de interes, de punere in valoare a unei constructii totusi monumentale . Scuze de genul , “monstruozitate”, megalomanie sunt deja penibile. Sunt mai degraba motivatii ale demolarii partiale, si vanzari/ atribuiri dubioase. De pierdut are doar capitala.

   Un pol Urban in acesta zona, da o deschidere in dezoltarea echilibrata a zonei centrale, si insemnatate cheiului Dimbovitei. Pozitionarea unor cladiri te tip tower in acesta zona, asocialte cu reconversia casei radio intr-o universitate culturala ar fi o solutie, nu mall – am sufocat capitala cu aceste conserve – hale decorate, ce nu au identitate.