CASA PE STRUCTURA CONTAINER NAVAL DE 40′

   Comparativ pe acelasi partiu am creeat un model extins – prezentat in materialul video – ce se propune din conteinere tip eurostak de 20′ – 6 m lungime respective 5 buc. Cu ajutorul acestora se obtine inca un dormitor, un spatiu de depozitare si un vestibul, ceea ce nu este deloc de neglijat, si chiar completeaza o confortul unei locuinte obisnuite parter cu o suprafata construita de 72 mp.

  Drept posibilitate a unor constructii mai ieftine si rapide, preuzinate si transportabile multi dintre constructori au incercat varianta folostirii drept structura principama a conteinerelor model naval. Acestea dispun de o structura de rezistenta deosebita – suptapuneri de pana la 12 nivele, fapt ce le impun ca una din cele mai fezabile structuri.

   Pentru versiunile model AAA 40′ caracterizate de o inaltime mai mare de ~2.70 m si o lungime de ~12.00 m fac posibila obtinerea unei suprafete utile suficienta  pentru o locuita. Astfel pe fondul modelelor din piata , am simtit nevoia simularii unor modele mult mai civilizate, comparative cu incercarile de pana acum. Astfel am ales in a oferii acesteia un aspect atat interior cat si exterior de Locuinta nu de container/ depozit cu ferestre, oferind  acesteia chiar si o sarpanta.

    Am concluzionat ca ieftinirea ce ar presupune folositea peretilor din tabla cutata nu este chiar semnificativa. Cum multi am remarcat de fapt finisajele atat interioare cat si exterioare si dotarile reprezinta costurile importante. Astfel noutatea in modelul studiat in afara partiului, a fost solutionarea inchiderilor exterioare. Propunerea din acest model il reprezinta folosirea unui panou tipizat, prefinisat atat interior cat si exterior, special conceput in a satisfice si ascunderea traseelor de instalatii, precum o usoara inserare a ferestrelor. Acest tip de inchidere adduce un avantaj deosebit in ceea ce priveste montajul, preuzinarea precum si intretinerea acestui tip de modul.

  Astfel din doua conteinere de 40′ am optinut o locuinta confortabila cu un dormitor decent, living baie si bucatarie depozitari, insumand o suprafata utila decenta – `56 mp – cam aceea caracteristica unui apartament cu doua camere. Modelul poate fi construit si pe module din conteinere demontabile tip Eurostak de 20′ , respective cu lungimea de 6 m.