BLOCURI DIN CONTAINER 40’ – SOLUTIE ANSAMBLU LOCUINTE SOCIALE.

   Nevoia de locuinte din mediul Urban , sub aspect social impune de cele mai multe ori , solutii cat mai ieftine si rapide. O solicitare de acest gen a dus la gasirea unor solutii constructive interesante, bazate pe refolosirirea unor containere navale .Transformarea acestora intr-un ansamblu de locuinte sociale.

     Am cautat solutii asemanatoare adoptate. In Franta de exemplu, un campus universitar are la baza module din containere navale , desigur cu un buget mai generos. In China s-au gasit cateva solutii asemanatoare interesante chiar cu pentru locuinte sociale,dar nu prea reusite .

   Avand in vedere spatiul limitat de amplasament si numarul de locuinte solicitat , a impus o solutie de etajare, alcatuirea de ansambluri de locuinte pe verticala. Optim s-a dovedit a se folosi doua containere de 40’ pentru un apartament de doua camere.

   Nu s-a neglijat aspectul interior , locuintele fiind destinate familiilor tinere. Astfel solutia de de arhitectuta cuprinde si o utilare minimala, respectiv a baii si Bucatariei, ca element de confort, si buna organizare a spatiului limitat oferit de container.